Réka legnagyobb páros győzelme

A hódmezővásárhelyi 60.000-es tornán győzedelmeskedett a magyar játékos. Két páros győzelem született a héten.

 

Két páros tornagyőzelmünk született a héten, de ezeken kívül is történtek izgalmas események.

Fucsovics Marci Stuttgartban egyéniben a 16 közé jutott, párosban pedig elődöntőt játszhatott Mischa Zverev oldalán, Stollár Fanny újabb TOP30-as játékost vert a holland WTA versenyen és a nyolcaddöntőig jutott, az olaszországi ATP Challenger versenyen pedig Balázs Attila menetelt az elődöntőig.

A 202. helyezett magyar az olasz Giacalone (622.) és a szlovén Rola (23.) kétszettes legyőzését követően a 81. helyezett Pablo Cuevast is két vállra fektette, amivel megszerette idei első TOP100-as elleni sikerét és bejutott az elődöntőbe, ott azonban 06 64 64-re kikapott az olasz Donatitól (217.).

Hazánkban két helyszínen folytatódott az idei ITF Pro Circuit versenyek sorozata, Hódmezővásárhelyen a hölgyek, Gyulán pedig az urak csaptak össze 60.000 ill. 25.000 dollárért és világranglista pontokért.

A nőknél a négy magyar közül csak Jani Réka és Udvardy Panna tudott a 16 közé jutni, ott azonban ők is búcsúztak, a versenyt pedig végül az 1. kiemelt kolumbiai Duque-Marino nyerte meg.

Párosban Jani Réka megmentette a mieink becsületét. Az esős időjárás miatt az argentin Nadia Podoroska oldalán három mérkőzésre volt kötelezve pénteken, melynek végén a magasba emelhette a trófeát.

Rékáék a negyeddöntővel kezdték a napot, melyet 64 36 10-7-re nyertek az 1. kiemelt Bara/Skamlova páros ellen, majd 57 61 10-6-os győzelmet arattak a 4. kiemelt Amanmuradova/Ivakhnenko duóval szemben.

A nap végén a fináléban már nem volt szükség döntő szettre, 64 64-re nyertek a 4. kiemelt Kovinic/Stojanovic kettős ellen és megérdemelten nyerték meg a versenyt.

Rékának ez idei második páros tornagyőzelme volt, karrierje során pedig már a 26., de eddig ez a legnagyobb.

Gyulán Marozsán Fábián a szerb Rakic legyőzésével újabb ATP pontokat szerzett, majd a 16 között a későbbi győztes, a 2. kiemelt osztrák Hampel ellenében búcsúzott, Nagy Péter 62 75-re verte Piros Zsombort, de neki is a második kör jelentette a végállomást, Valkusz Máté pedig 64 60-lal vágott vissza Szintai Dávidnak a pár hete Balatonalmádiban elszenvedett vereségért. 

Máté ezt követően 61 62-re nyert a román Frunza ellen, majd a cseh Koprivát 64 61-re verte, a négy között pedig a holland Van Rijthoven ellen győzött 36 64 63-ra és bejutott a döntőbe. Idei harmadik tornagyőzelmét azonban nem sikerült megszereznie, a fináléban Hampel ellen az első szett elvesztése után görcsök miatt 67 03-nál feladta a meccset. 

Párosban a Kéki Márk/Marozsán Fábián duó az első körben az 1. kiemelteket verte, majd egésze az elődöntőig jutott, ahogy a Balla Péter/Madarász Gergely kettős is.

Juniorjaink közül Sallay Péter, Makk Péter és Vörös Máté is az első körben esett ki a lengyel 2-es ITF junior versenyen, párosban azonban az utóbbi két játékos megnyerte a tornát.

Máté és Peti 3. kiemeltként jutott a döntőbe, ahol 63 63-ra nyertek a 2. kiemelt Banthia/Hersey indiai/Brit párossal szemben, ezzel Máté sorozatban harmadik páros tornagyőzelmét ünnepelhette az ITF Tour-on, míg Peti idén először aratott tornagyőzelmet.

Forrás: http://www.huntennis.hu/?article_hid=20133