Piros Zsombor kezdi a találkozót

Kisorsolták a Magyarország–Csehország Davis Kupa találkozó párosítását. Eszerint az első mérkőzést a magyar együttes második számú játékosa, Piros Zsombor játssza a csehek legjobbja, Jiri Vesely ellen. Ezt követően Valkusz Máté méri össze tudását Lukas Rosollal. A szombati párosra Köves Gábor kapitány az idén már tornagyőzelmet is arató Borsos Gábor, Nagy Péter párost jelölte, az ellenfél pedig a Pavlasek, Jebavy  kettős lesz. A találkozót a Lurdy-ház melletti parkolóban erre az alkalomra felépített arénában játsszák

 

Az eddigi egy Davis Kupa meccséből egyet megnyerő Piros Zsombor (419.) kezdi majd a Csehország elleni összecsapást, ellenfele pedig az elsőszámú cseh játékos, Jiri Vesely (91.) lesz. Zsombor találkozott már ilyen szintű játékossal korábban is, legutóbb épp a korábbi TOP30-as brazil Bellucci ellen győzött egy ATP Challenger versenyen.

Vesely eddig 17 mérkőzést játszott a férfiak csapatversenyében, amelyből nyolcat megnyert. A US Opent idén sérülés miatt kihagyó játékos egészségi állapota saját bevallása szerint már 110%-os, így a legjobb formájában várja a Zsombor elleni mérkőzést.

A karrierje első DC meccsére készülő  Valkusz Máté ellenfele Lukas Rosol (185.) lesz, aki már 23 DC-meccsen van túl, amelyből13-at megnyert.
A párosra Köves Gábor kapitány az idén már tornagyőzelmet is arató Borsos Gábor, Nagy Péter párost jelölte, amely a Pavlasek, Jebavy kettős ellen játszik.

A DC-sosorzatban korábban meghatározó és kisebb sérüléssel bajlódó játékos, Balázs Attila is a kapitány rendelkezésére áll, amennyiben az eredmény alakulása szükségessé teszi játékát.