Párosban is bravúr

A 18 esztendős Piros Zsombor pénteki győzelme után szombaton a Borsos Gábor, Nagy Péter duó is nyert a csehek ellen. Kétszettes hátrányból fordítva győzték le a vendégek egységét a tenisz Davis-kupa világcsoportjának osztályozójában, így Magyarország 2-1-es előnyből várja a záró napot. Vasárnap 13 órától Valkusz-Vesely és Piros-Rosol mérkőzésekkel folytatódik az összecsapás.

 

Akárcsak a szombati első mérkőzés, a vasárnapi páros is hatalmas bravúrral, s magyar győzelemmel zárult.

A Borsos Gábor (páros 280.), Nagy Péter (422.) duó más versenyeken játszott ugyan már egymás oldalán, de a Davis Kupában először szerepeltek ilyen felállásban. Peti, az Izrael elleni derbi hőse most tért vissza a keretbe, s mindjárt újabb bravúr részese lehetett.

A csehek párosát a 3 páros ATP tornagyőzelemmel rendelkező, a páros világranglistán a 47. helyen álló Roman Jebavy és a szintén 3 páros ATP trófeával rendelkező Lukas Rosol (369.) alkotta.
 Az első két játszmát simán hozták a vendégek, a harmadikban azonban fordult a kocka.Borsos Gábor első love-game-ünket szerezte meg, majd a meccs során először sikerült elvenni a csehek adogatójátékát, majd ezt 4-1-nél újból, így 6-1-es szettgyőzelemmel tartottuk életben reményeinket. A negyedik játszma meghozta az egyenlítést is. Peti remek adogatásaival 4:2 lett az állás, majd a 26 éves budapesti teniszező a következő gémben valósággal az őrületbe kergette a cseheket a röptéivel,  5:2-nél pedig a siófoki Borsos kiszerválta a szettet, így 2 óra 26 perc után jöhetett az ötödik játszma.

A döntő szettben 2-3-nél a fiúk négy breaklabdát hárítottak, a következő játékban elvették a csehek adogatását és 4-3-ra már mi vezettünk. 

A csehek 5:4-nél ápolási szünetet kértek, de nem sikerült zavarba hozni Nagyot, aki magabiztosan kiszerválta a meccset.

A találkozó 3 óra 16 percig tartott.