Hibátlan kezdés a tengerentúlon

Babos Tímea és Stollár Fanny egyaránt győzelemmel kezdett az Egyesült Államokban. Előbbi páros partnere, a francia Mladenovic, utóbbi pedig a japán Hibi ellen lépett pályára

 

Nem mindennapi ellenfélre akadt a 8. helyen kiemelt Babos Tímea San Joséban, a 799 ezer dollár összdíjazású WTA-torna első fordulójában. A páros világelső magyar teniszező éppen társa Kristina Mladenovic ellen kényszerült pályára lépni. A furcsa helyzeten a francia játékos tette túl magát előbb, hiszen a találkozó elején ő húzott el 3:1-re. Ennél az állásnál azonban Babos breaklabdát hárított majd egyenlített és a vezetést is átvette. 5:4-nél fogadóként jutott két szettlabdához, amelyből a másodikat értékesítve nyerte az első játszmát.A másodikban Timi kiváló adogatásának köszönhetően már minden simábban ment. Mladenovic csak egyszer nyert két labdamenetet fogadóként. Végül 6:4, 6:2-re nyerve a találkozót jutott be a legjobb 16 közé, ahol a világranglista 49. helyén álló, 23 esztendős görög Maria Szakkari lesz következő ellenfele.
A találkozó után Babos Tímea elmondta, hogy nagyon nehéz volt párospartnere ellen játszani, de örömmel tölti el hogy végig erős maradt mentálisan. A találkozó során egyre jobban és jobban játszott, s amint saját játékát képes volt ellenfelére erőltetni, azonnal könyebb dolga lett. Azt is pozitívumként emelte ki, hogy a nagy meleg és a nehéz körülmények ellenére elég jól mozgott, fizikailag jól bírta az 1 óra 23 perces mérkőzést.

Stollár Fany is győzelemmel kezdett Washingtonban, a selejtezőből felkerült japán Mayo Hibi ellen. S bár az esőzések nagyban nehezítették mind a szervezők, mind a játékosok dolgát, végül fedett pályán ugyan, de a magyar játékos is lejátszotta mérkőzését, s a legjobb 16 közé jutott, ahol a torna 7. kiemeltje, a horvát Donna Vekič ellen játszik.
 
MUBADALA SILICON VALLEY CLASSIC (799 000 USD, kemény borítás). Egyes. Első kör.
Babos Tímea (8)-Kristina Mladenovic (francia) 6:4, 6:2
CITI OPEN (250.000 USD, kemény borítás). Egyes. Első kör.
Stollár Fanny−Mayo Hibi (japán) 6:1, 7:6 (6)

Forrás: http://www.wtatennis.com/news/babos-battles-past-partner-mladenovic-san-jose