Az első nap után 1-1 az állás

A pénteki egyéni mérkőzéseket követően a Magyarország-Csehország Davis-kupa talákozó 1-1-es döntetlenre áll. Piros Zsombor (419.) óriási bravúrt vitt véghez azzal, hogy legyőzte a csehek elsőszámú játékosát, Jiri Veselyt (91.). Valkusz Máténak (271.) nem sikerült a meglepetés, ő Lukas Rosoltól (185.) szenvedett vereséget. Szombaton délután 16-órakor kezdődik a párosok  mérkőzése.

 

A 19. születésnapját egy hónap múlva ünneplő Piros Zsombor ötjátszmás óriási küzdelemben, pontosan 4 óra 20 perc alatt,  3:6, 6:4, 4:6, 7:6(3), 7:5 arányban győzte le a nála több, mint 300 hellyel előrébb rangsorolt, 25 éves top 100-as cseh játékost, Jiri Veselyt. A fiatal magyar játékos életében először játszott ilyen hosszú mérkőzést, így érthetően tartott a fizikai megterheléstől. Félelme az ötödik szettben be is igazolódott, hiszen olyan erős görcsök kínozták, hogy a jobb lábával ekkor már nem is tudott hosszabbakat lépni. Ám ami fizikálisan hiányzott, azt szívvel és ésszel pótolta, hatalmas lelkesedéssel, nagyon okos pontokat szerezve sikerült rutinosabb és tapasztaltabb ellenfelét legyőznie. A meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, maga sem gondolta, hogy bírni fogja az ötödik szettet, sok mindennek össze kellett jönnie a győzelemhez. A mérkőzés folyamán mindig az adott pontra figyelt, a padra ülve pedig a pihenésre koncentrált. A fiatal magyar elismerte, hogy az elején meg volt illetődve, ám ez viszonylag hamar, a negyedik gém után elmúlt, és egyetlen percig sem fordult meg a fejében, hogy veszíthet.

Valkusz Máténak sajnos nem sikerült hasonló bravúrt végrehajtania, ő három szettben 6:1, 6:2, 6:4 arányban, 1 óra 39 perc alatt veszített Lukas Rosol ellenében.

A szombaton 16 órakor kezdődő páros mérkőzésen a Borsos Gábor, Nagy Péter duó a Roman Jebavy, Jiri Vesely kettős ellen lép pályára.Fotó:Zádor Péter